ponedjeljak, 11. veljače 2013.

Što ćemo za večeru? Paštu!!

P. pita - ja odgovaram! 
On u čudu postavlja sljedeće pitanje : ''Stvarno? Opet!'' ''Da! Naravno!'', a on se nasmije, kao po običaju. To vam je redoviti scenarij kod nas.. :)

Nekad krenemo kuhati paštu, uglavnom jedemo nešto stoto, ali moja prva reakcija je uvijek takva! :) 


Uz slatko, pašta je moja druga ovisnost...ona slana. Nebitno mi je jesu li u pitanju špageti, krpice, farfalle, ravioli, tagliatelle, pužići..totalno nebitno! Bitno mi je da uz to ide neki topli umak koji će svemu tome dati i epitet comfort fooda, i da mogu ušuškana u dekicu držati tanjur u jednoj ruci, u drugoj vilicu i uživati u svakom zalogaju..još pogotovo ako je vani vrijeme kao što je danas...

Turbo hladno, oblačno, kišno, vjetrovito...onda stvarno nema ništa bolje od ''paštašute'' :)




Kad ne znam što bih jela - jedem paštu. Kad itekako znam što bih jela - opet jedem paštu! 
Ovisnost, kažem vam! :) Ovo je jedna od onih brzinskih verzija..kada vam za umak treba onoliko koliko vam treba za stavite vodu za paštu i da ona bude gotova :)

Sastojci (za dvije osobe) :
3 češnja češnjaka
100 - 150 grama pancete
žlica kapara
par žlica pirea od rajčice
jednako toliko vode
maslinovo ulje
sol, papar
peperoncin
malo kvalitetnog bijelog vina
svježi bosiljak
špageti

Narezati češnjak i pancetu i dinstati na malo maslinog ulja pazeći pritom da češnjak ne zagori.
Dodati usitnjeni peperoncin, prodinstati još kratko i podliti sa malo bijelog vina.
Kada vino ispari dodati kapare, pire od rajčice i malo vode. Začiniti sa soli i paprom i pustiti da se kuha na laganoj vatri dok se ne skuha tjestenina.

Kad je tjestenina gotova, dodati ju u umak zajedno sa malo vode u kojoj se kuhala, posuti sa natrganim listovima svježeg bosiljka, još jednom dobro promiješati i poslužiti.




Broj komentara: 17:

  1. Skoro tako izgleda moj scenarij prije nego idem na faks i nakon što se vratim doma, samo što razgovor vodim sama sa sobom: a šta ću za večeru, ne mogu više smislit sendviče i studentsku hranu, ajde jedna dobra pašta :D

    I onda to tako bude skoro uvijek. I nikad ne požalim :)

    Super fino!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene je situacija takva da ne mogu 2 dana bez kuhane hrane..baš mi organizam traži nešto toplo.. još ajde, jedan i po dan mogu na sendvičima izdržati - ako baš moram, sve više od toga..nemoguća misija :)

      a pašta mi je tu idealni saveznik! :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Najbolje da onda skuhaš kakvu paštu nabrzaka :))

      Izbriši
  3. i ja volim jako pastu i nisam jedina u kući. stvarno pruža bezbroj mogućnosti.
    izvrsno mi je i ovo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pašta je ispala odlično. I potpuno te razumijem, i ja ju volim.. posebno špagete i mljeveno na svoj način.. u tome bi se mogla udaviti i svako malo bih to mogla jesti. Krasan receptić!

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja sam uvek za tanjir ovako fine paste... Fotografije su mi predivne!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ovo je i meni jedna od dražih serija :)

      Izbriši
  6. i ja sam u toj kategoriji! Pasta uvik prolazi.... dok god je u slanoj varijanti (da se razumijemo)!

    OdgovoriIzbriši
  7. ja bi isto paštu mogla jesti svaki dan ;) odličan recept

    OdgovoriIzbriši
  8. imamo istu ovisnost, i ja obožavam paštu

    OdgovoriIzbriši
  9. Još jedan ovisnik se javlja! Pasta-uvek! Još kad je ovako dobar recept...

    OdgovoriIzbriši
  10. I ja , i ja . Sećam se da su moji jednom negde otputovali i ostavili me sa gomilom paradajza u zamrzivači i testenine u špajzu. Ja sam bukvalno doručkovala , ručala i večerala pastu. Kada su se vratili,u prvom momentu su mislili da sam svu tu testeninu bacila. Još su se i ljutili pošto nije bila pred istekom roka. :)
    Divan, brzinski recept :)

    OdgovoriIzbriši
  11. mljac,obožavam paštu na raznorazne načine :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hahahah Ana i ja sam u tvom klanu:):):)
    Meni je čak pasta ispred slatkog;)

    OdgovoriIzbriši