Mislim, znam sama po sebi da sve geste ovog svijeta ne mogu zamijeniti čvrsti zagrljaj, poljubac ili jednostavno riječi koje te u tom trenutku utješe, nasmiju, očaraju... ne mora to biti ''volim te!''. Naravno da ne mora.. Može biti i ''čuj, ti si meni tako fora!'' :) ili ''drago mi je što te poznajem..''.
Smatram da sam nekim osobama mogla još puno toga reći, da smo se mogli još puno puta vidjeti, nasmijati, zagrliti..čuti. Valjda ipak netko od gore ''povlači te konce...igra se...'' pa zato ja sad pišem ovdje. Ovo je moj svojevrsni oproštaj, ''na papiru''. Pričam sama sa sobom sve u nekoj nadi da ćeš čuti što ti želim reći.
''Jesi. Stvarno si mi bila fora! Jer si sobu pretvorila u mačji disneyland, jer si me naučila voziti bicikl, jer smo se slagali unatoč neslaganjima. Sjećam se onih dana u Žumberku i tvojih finih variva, Hvala na svim Lily keksićima i jer si znala da su mi najdraži. Imala si lud smisao za humor, pomalo crn..onakav kakav i sama volim :) Žao mi je što nisam stigla doći i žao mi je što si prerano otišla. Bez najave..a to je tako nalik tebi :) I nisam znala da ćeš mi toliko faliti jer valjda ponekad nisi svjestan koliko ti netko znači dok ga ne izgubiš.
Zato posebno za Tebe stavljam jedan recept koji je pikantan, šarolik i neobičan, pomalo začinjen, lagano oštar. Takva si i ti bila. :) Žao mi je što ga nisi probala pa da ga brutalnom iskrenošću i ocijeniš. Nadam se da sad negdje drugdje iz rukava sipaš one puste viceve kojima si nas redovito nasmijavala do suza, da bojaš dane svojim šarenim odjevnim kombinacijama i da nas čuvaš.
Sastojci koji su vam potrebni za dvije osobe:
• 250 grama pilećih prsa
• Jedan veći poriluk
• 1 crvena paprika
• 1 zelena paprika
• 4 mrkve srednje veličine
• 100 grama kikirikija (po želji, možete staviti i više od toga)
• 1 žlica svježeg naribanog đumbira
• Sol, papar
• 2 žličice škrobnog brašna
• 2 dcl vode
• 6 -7 žlica soja umaka
• Chili u prahu
• Ulje
Piletinu narezati na trakice ili na kockice, poriluk na kolutiće, a paprike na malo veće komadiće.
Dvije mrkve naribati, a druge dvije izrezati na tanke štapiće.
Zagrijati 2 žlice ulja u woku i popržiti piletinu. Izvaditi iz woka i odložiti sa strane.
Dodati još dvije žlice ulja u wok i kad se ugrije ubaciti poriluk i mrkvu. Dinstati dok malo ne omekša, a zatim dodati paprike i pirjati ih dok ne omekšaju.
U šalici izmiješati 2 dcl tople vode, dodati u to 6 do 7 žlica soja umaka, malo chilija i 2 žličice škrobnog brašna. Dobro izmiješati i dodati u wok. Malo pojačati vatru i kuhati još 5 minuta dok se sve ne zgusne. Poslužiti s kuhanom rižom.
Very good :>.
OdgovoriIzbrišiPozdravi iz Slovenije. Još jedan fan tvog Bloga ;).
Kaži mi nešto, molim te. Namesto brašna mogu i koristiti druge alternative za zgusneje, ali? Zobena kaša ili nešto slično...
Ako mi možeš još kakve alternative svijetovati, puno ču ti biti hvalježan.
DANKE SCHöN :D
Hvala ti :)
IzbrišiDodaj malo manje tekućine pa neće biti potrebe za škrobnim brašnom (Gustinom). Ili malo duže kuhaj pa će tekućina ispariti, umak će se reducirati.
Ne osjeti se škrobno brašno jer je mala količina s obzirom nasve ostale sastojke..
Lijepi pozdrav šaljem u Sloveniju :)
Na tugu i oproštaj doista ne znam što reći.To su jednostavno tuga i oproštaj!Previše puta u životu susrela sam se s tim osjećajima i opet se ne znam s njima nositi.Žao mi je zbog tebe. Znam kako je tužno kada misliš da si još koji put mogla nazvati ili popričati ili se susresti, a vrijeme je prošlo i ne može se vratiti.Zato ostaju lijepe uspomene i zajednički trenuci i naravno nada da ćete se opet negdje , u nekoj drugoj dimenziji ,ponovno sresti!Zato mi je prekrasna knjiga"Zovem se sjećanje", pa ako ti ikada padne ruke ,pročitaj ju.Lagano ,sentimentalno štivo koje daje nadu!
OdgovoriIzbrišiPozdrav.
Hvala na preporuci :)
OdgovoriIzbrišiNe bih voljela da se komentari pretvore u davanje sućuti jer ona to sigurno ne bi htjela. Ja vjerujem da ćemo se negdje, u nekom sljedećem životu ona i ja opet sresti, ali treba proći vremena da mi bude lakše prihvatiti činjenicu da je otišla.
Pokušavam se sjetiti lijepih stvari, iz onih ružnih smo nešto naučili i opet ih pretvorili u lijepe. :)
Ovo je neki moj način da zabilježim njeno postojanje i sam odlazak jer mi je valjda to trebalo. Osjećala sam da moram ovo napraviti. Čak sam i sanjala jednu rečenicu koju sam napisala..Morala sam ovo napisati.
:(. zao mi je zbog tvojeg gubitka. teti si posvetila lijep recept s odlicnim fotografijama. nekad bismo se stvarno morali podsjecati na to koliko je zivot ustvari kratak i kako iznenada neki ljudi mogu otici i ...vise se nikada ne vratiti.
OdgovoriIzbrišiMare
http://kuharicazadjecu.blog.hr
Mare hvala ti.
IzbrišiStvarno sam sve napisala onako kako osjećam, željela sam proslaviti njen život više nego obilježiti njenu smrt. Ona i dalje nastavlja živjeti u nama svima.
Stvarno je bitno povremeno stati i zapitati se radimo li ''sve'' kako treba i da li bi žalili za nekim/nečin da se sad desi nešto slično.
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiDraga, OK, ja ti onda neću izraziti sućut, samo ću ti poželit da se držiš i na svoj način nosiš s boli:)
OdgovoriIzbrišiOvaj recept sam čekala još otkako si objavila fotke na FB! Strava koliko je predivan! Prvom prilikom, prvom prilikom ga spremam, već dugo nismo jeli ništa slično :)
Hvala ti Majo :)
IzbrišiZa kung pao je kod nas uglavnom zadužen P. - on voli to sjeckanje, rezanje, pripremanje, slaganje svake namirnice u svoju posudu,... ne kuha prečesto, ali kad se zaželim ovoga onda vrlo rado zasuče rukave :)
f***, sad sam se rasplakala ko malo dijete.. čitam tvoj post i onda mi još na playeru dođe ultratužna Adele sa Someone like you..
OdgovoriIzbrišiOvo ljeto ostala sam bez prijateljice bez koje je svijet zaista šačicu crniji.. i samim time što je njena dugogodišnja borba s bolešću završila kako je završila, nekako svaka moja borba gubi na smislu i jačini.. I milijun puta si ponovim upravo to- zagrli one koje voliš, nju više nikad nećeš moći.. neka ti to bude škola.. Ali takve stvari se događaju valjda da nas podsjete na to čim zaboravimo koliko su ljudi pored nas fantastična klupka života i koliko ih trebamo cijeniti i voljeti u svakom trenutku našeg života..
Toliko sam se raspisala da sam zaboravila zahvaliti na receptu.. Jednom davno sam jela ovako nešto u jednom dobrom društvu i od tada tražim recept piletine i kikirikija koji bi mi odgovarao.. Jedva čekam probati tvoj!
Draga Ana, moja sućut. Ti si tako iskreno, lijepo i dirljivo napisala ovaj post da sam se ja rasplakala. Sigurna sam da je teta ponosna, a ima i nakoga biti
OdgovoriIzbrišiMoja iskrena sućut. Grozna mi je i sama pomisao da ćemo jednog dana ostati bez dragih osoba
OdgovoriIzbrišiSuze ):) Hvala što si ovako lijep (i intrigantan) recept (i post) podijelila sa svima... Žao mi je zbog tužnog gubitka i želim tebi i tvojim bližnjima da vam barem drage uspomene budu vječni dobitak :)
OdgovoriIzbrišiPovremeno se samo-potaknem napraviti par stvari koje si spomenula u postu i stvarno na kraju dana budem zahvalna što to nisam propustila učiniti... Još da to bude češće, gdje bi nam svima bio kraj...Danas ste tvoja teta i ti potaknule par takvih sitnica koje život znače :)
Paprike, đumbir i chilli uz kikiriki - om om om
Jako fin receptić si posvetila dragoj osobi i vjerovatno ste i uživale u zajedničkim trenucima i dok žive ta sjećanja ona će uvijek biti s tobom.
OdgovoriIzbrišiA znaš netko nije imao prilike ni pola zadovoljstva podijeliti to s sebi dragom osobom.
Divan recept i prekrasne slike i divno sjecanje na dragu osobu. Pozdrav
OdgovoriIzbrišipredivan blogić! pravo otkiće!!! obavezno pratimo! :)
OdgovoriIzbrišiHvala :)
Izbrišii ja se često pitam isto...
OdgovoriIzbrišiNajezila sam se citajuci post... Toliko pravih pitanja si otvorila. Pitanja nad kojima se svi mozemo zamilsiti svakog dana...
OdgovoriIzbrišiZao mi je zbog tovje tete.
Odlican recept!
Draga Ana , jako mi je žao zbog gubitka tete. Prekrasno si se od nje oprostila, baš me dirnuo tvoj post !
OdgovoriIzbrišiOdličan recept si joj posvetila !
Iskrena sućut zbog gubitka tete. Post je prekrasan, prepun emocija i doista si jako lijepo ipratila tetu.
OdgovoriIzbrišiMoja iskrena sućut.
OdgovoriIzbrišiBaš si me rastužila ovim divnim postom! Primi moje iskrenu sućut.
OdgovoriIzbrišiTete su uvijek najbolje prijateljice...Super post i super recept,vjerujem da se i njoj sviđa tamo gore ;)
OdgovoriIzbriši