P. pita - ja odgovaram!
On u čudu postavlja sljedeće pitanje : ''Stvarno? Opet!'' ''Da! Naravno!'', a on se nasmije, kao po običaju. To vam je redoviti scenarij kod nas.. :)
Nekad krenemo kuhati paštu, uglavnom jedemo nešto stoto, ali moja prva reakcija je uvijek takva! :)
Uz slatko, pašta je moja druga ovisnost...ona slana. Nebitno mi je jesu li u pitanju špageti, krpice, farfalle, ravioli, tagliatelle, pužići..totalno nebitno! Bitno mi je da uz to ide neki topli umak koji će svemu tome dati i epitet comfort fooda, i da mogu ušuškana u dekicu držati tanjur u jednoj ruci, u drugoj vilicu i uživati u svakom zalogaju..još pogotovo ako je vani vrijeme kao što je danas...
Turbo hladno, oblačno, kišno, vjetrovito...onda stvarno nema ništa bolje od ''paštašute'' :)
Turbo hladno, oblačno, kišno, vjetrovito...onda stvarno nema ništa bolje od ''paštašute'' :)
Kad ne znam što bih jela - jedem paštu. Kad itekako znam što bih jela - opet jedem paštu!
Ovisnost, kažem vam! :) Ovo je jedna od onih brzinskih verzija..kada vam za umak treba onoliko koliko vam treba za stavite vodu za paštu i da ona bude gotova :)
Sastojci (za dvije osobe) :
3 češnja češnjaka
Sastojci (za dvije osobe) :
3 češnja češnjaka
100 - 150 grama pancete
žlica kapara
par žlica pirea od rajčice
jednako toliko vode
maslinovo ulje
sol, papar
peperoncin
malo kvalitetnog bijelog vina
svježi bosiljak
špageti
Narezati češnjak i pancetu i dinstati na malo maslinog ulja pazeći pritom da češnjak ne zagori.
Dodati usitnjeni peperoncin, prodinstati još kratko i podliti sa malo bijelog vina.
Kada vino ispari dodati kapare, pire od rajčice i malo vode. Začiniti sa soli i paprom i pustiti da se kuha na laganoj vatri dok se ne skuha tjestenina.
Kad je tjestenina gotova, dodati ju u umak zajedno sa malo vode u kojoj se kuhala, posuti sa natrganim listovima svježeg bosiljka, još jednom dobro promiješati i poslužiti.
Dodati usitnjeni peperoncin, prodinstati još kratko i podliti sa malo bijelog vina.
Kada vino ispari dodati kapare, pire od rajčice i malo vode. Začiniti sa soli i paprom i pustiti da se kuha na laganoj vatri dok se ne skuha tjestenina.
Kad je tjestenina gotova, dodati ju u umak zajedno sa malo vode u kojoj se kuhala, posuti sa natrganim listovima svježeg bosiljka, još jednom dobro promiješati i poslužiti.
Potpisujem;)!
OdgovoriIzbrišiSkoro tako izgleda moj scenarij prije nego idem na faks i nakon što se vratim doma, samo što razgovor vodim sama sa sobom: a šta ću za večeru, ne mogu više smislit sendviče i studentsku hranu, ajde jedna dobra pašta :D
OdgovoriIzbrišiI onda to tako bude skoro uvijek. I nikad ne požalim :)
Super fino!
Kod mene je situacija takva da ne mogu 2 dana bez kuhane hrane..baš mi organizam traži nešto toplo.. još ajde, jedan i po dan mogu na sendvičima izdržati - ako baš moram, sve više od toga..nemoguća misija :)
Izbrišia pašta mi je tu idealni saveznik! :)
Odlicno izgleda. Izgladnis gledajuci :)
OdgovoriIzbrišiNajbolje da onda skuhaš kakvu paštu nabrzaka :))
Izbrišii ja volim jako pastu i nisam jedina u kući. stvarno pruža bezbroj mogućnosti.
OdgovoriIzbrišiizvrsno mi je i ovo!
Pašta je ispala odlično. I potpuno te razumijem, i ja ju volim.. posebno špagete i mljeveno na svoj način.. u tome bi se mogla udaviti i svako malo bih to mogla jesti. Krasan receptić!
OdgovoriIzbrišiHvala ti!
IzbrišiI ja sam uvek za tanjir ovako fine paste... Fotografije su mi predivne!!!
OdgovoriIzbrišiHvala ti, ovo je i meni jedna od dražih serija :)
Izbrišii ja sam u toj kategoriji! Pasta uvik prolazi.... dok god je u slanoj varijanti (da se razumijemo)!
OdgovoriIzbrišija bi isto paštu mogla jesti svaki dan ;) odličan recept
OdgovoriIzbrišiimamo istu ovisnost, i ja obožavam paštu
OdgovoriIzbrišiJoš jedan ovisnik se javlja! Pasta-uvek! Još kad je ovako dobar recept...
OdgovoriIzbrišiI ja , i ja . Sećam se da su moji jednom negde otputovali i ostavili me sa gomilom paradajza u zamrzivači i testenine u špajzu. Ja sam bukvalno doručkovala , ručala i večerala pastu. Kada su se vratili,u prvom momentu su mislili da sam svu tu testeninu bacila. Još su se i ljutili pošto nije bila pred istekom roka. :)
OdgovoriIzbrišiDivan, brzinski recept :)
mljac,obožavam paštu na raznorazne načine :)
OdgovoriIzbrišiHahahah Ana i ja sam u tvom klanu:):):)
OdgovoriIzbrišiMeni je čak pasta ispred slatkog;)